Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης – Σ.Α.Ε.Κ.

ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ»

 

Διεύθυνση: Μεσογείων 152, Αθήνα 115 27

Τηλέφωνο:   2107704748-2107763326

E-mail:        saekgramm@sotiria.gr

Ώρες Λειτουργίας:  8:00 π.μ. - 2:00 μ.μ.

Η Nοσηλευτική Σχολή του Γ.Ν.Ν.Θ.Α «Η Σωτηρία», ιδρύθηκε το έτος 1949 ως Μονοτάξιος Σχολή Βοηθών Νοσοκόμων υπό την αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας. Έκτοτε, λειτουργεί ακολουθώντας τις εκάστοτε αλλαγές του εκπαιδευτικού συστήματος.

Από το 2015 λειτουργούσε ως Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης – Δ.Ι.Ε.Κ, από το 2024 μετονομάστηκε σε  Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης-Σ.Α.Ε.Κ και παρέχεται η ειδικότητα:

 1. Βοηθός Νοσηλευτικής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας

και απευθύνεται στους αποφοίτους Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Η θεωρητική κατάρτιση πραγματοποιείται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΔΙΕΚ, στο χώρο του Νοσοκομείου, πλήρως εξοπλισμένες με σύγχρονο υλικό-τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ η κλινική και πρακτική άσκηση πραγματοποιείται στις κλινικές και στις ΜΕΘ του Νοσοκομείου, συμπεριλαμβανομένης και της νέας πολυδύναμης υπερσύγχρονης διεθνών προδιαγραφών ΜΕΘ δυναμικότητας 50 κλινών.

 

 

Την Τετάρτη 16-01-24 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο

Δ.Ι..Ε.Κ  Γ.Ν.Ν.Θ.Α  «Η ΣΩΤΗΡΙΑ».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ,τιμώντας τη με την παρουσία τους,εκπρόσωποι απο τη

Διοικητική και Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου.

Ευχόμαστε καλή  χρονιά σε όλους.

Η Διευθύντρια του ΔΙΕΚ

Βασιλική Κουρνέτα

  

 

   

 

ΓΑΛΙΛΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

18/12/2023

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ  ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ  ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ (Μ.Α.Φ) «ΓΑΛΙΛΑΙΑ »

 Το Δ.Ι.Ε.Κ στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας πραγματοποίησε στις 14 και 15/12/2023 εκπαιδευτική επίσκεψη στην Μονάδα  Ανακουφιστικής  Φροντίδας (Μ.Α.Φ) «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» της  Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής. Είναι μια Πρότυπη Μονάδα  Ανακουφιστικής  Φροντίδας  στη χώρας μας  που προσφέρει δωρεάν ολοκληρωμένες Υπηρεσίες  Ανακουφιστικής Φροντίδας  σε ασθενείς με καρκίνο και σε ασθενείς με νόσο του κινητικού νευρώνα. Στην επίσκεψη  συμμετείχαν  οι καταρτιζόμενοι του Γ΄ εξαμήνου  χωρισμένοι σε 2 ομάδες. Στο πλαίσιο της επίσκεψης οι καταρτιζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί  ξεναγήθηκαν  στους χώρους της Μονάδας και ενημερώθηκαν από το προσωπικό της  για το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της , τις διαθέσιμες υπηρεσίες που παρέχει, το ρόλο των λειτουργών υγείας που υπηρετούν  στους διαφορετικούς  τομείς  της διεπιστημονικής ομάδας καθώς και το ρόλο  και τη συμβολή  των εθελοντών στο παρεχόμενο έργο της.  

Σημαντική ήταν η συμβολή στην επίτευξη  του σκοπού της επίσκεψης του συντονιστή του τμήματος Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης κ.Μουλάλη Ανδρέα-Χένρι,της  κ.Χαραλαμπίδου Βιβή, και του κ. Καραγιάννη Ματθαίου  και τους ευχαριστούμε θερμά .

 

   

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

Το Δ.Ι.Ε.Κ Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας, πραγματοποίησε, την Παρασκευή  24/11/2023, εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας ΝέαςΜάκρης, το οποίο  παρέχει Υπηρεσίες  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στους μόνιμους κατοίκους της έδρας του και   της  ευρύτερης περιοχής. 

Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι καταρτιζόμενοι του Α΄ εξαμήνου του Δ.Ι.Ε.Κ., συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικό προσωπικό.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης οι καταρτιζόμενοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης και ενημερώθηκαν, από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας, για το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας, για την εν γένει λειτουργία και το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης, καθώς και για το ρόλο και τη συμβολή των νοσηλευτών  στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Σημαντική ήταν η συμβολή στη επίτευξη του σκοπού της επίσκεψης του Υπεύθυνου για το Συντονισμό της Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης κ. Ιωάννη Σακελλάρη, της Υπεύθυνης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας  κας.Μαζαράκη,  της Νοσηλεύτριας  του  Κέντρου Υγείας  της  κας.Μήτα  καθώς και του συνόλου του προσωπικού, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

       

 

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΗΣ

16-10-2023
Τελετή αγιασμού πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 10-10-2023, στο Δ.Ι.Ε.Κ Γ.Ν.Ν.Θ.Α «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», στο πλαίσιο έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Τον Αγιασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής του Γ.Ν.Ν.Θ.Α «Η ΣΩΤΗΡΙΑ»
κ. Σ. Μητσιάδης, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της τελετής απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό προς τους καταρτιζόμενους, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια κ. Α. Κρεμμύδα, στελέχη των Διοικητικών Υπηρεσιών και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, καθώς και το σύνολο του προσωπικού και των καταρτιζόμενων του Δ.Ι.Ε.Κ..

            

            

 

 

 

 EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ   ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΣΤΟ   ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ  ΔΡΟΜΟΚΑΊΤΕΙΟ

 Στις  31/3/2023 πραγματοποιήθηκε   εκπαιδευτική  επίσκεψη  στο ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής   «ΔΡΟΜΟΚΑΊΤΕΙΟ». Σκοπός  της επίσκεψης  ήταν  να γνωρίσουν  οι καταρτιζόμενοι τις    δομές και της  λειτουργία του   Ψυχιατρικού   Νοσοκομείου καθώς και το ρόλο  του Νοσηλευτικού προσωπικού   στη φροντίδα ασθενών  με προβλήματα  ψυχικής υγείας. Επιπλέον έγινε  ξενάγηση  στο Μουσείο και στο ΔΙΕΚ του Νοσοκομείου  . Ευχαριστούμε  θερμά  τον Πρόεδρο  του Νοσοκομείου  κ.Χλωρό  για την θερμή  υποδοχή του  , την  κ.Παπανικολάου  από το Γραφείο Νοσηλευτικής Διεύθυνσης   για την πληρέστερη  ενημέρωσή της , την  κ. Κορμπάκη  για την  διεξοδική  ξενάγηση στο  Μουσείο  και τον κ.Χάμο   Διευθυντή του ΔΙΕΚ   για   την   φιλοξενία .

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΣΤΟ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ  ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΙΑ –ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

 Στις  24/4/2023 πραγματοποιήθηκε   Εκπαιδευτική Επίσκεψη  στο Νοσοκομείο Παίδων «ΑΓΛΑΙΑ –ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ»   , στο πλαίσιο των δράσεων  εξωστρέφειας  του ΔΙΕΚ  ΣΩΤΗΡΙΑ  , με σκοπό  την προαγωγή  του αντικειμένου κατάρτισης. Ευχαριστούμε θερμά την Διευθύντρια   Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου  κ. Γέραλη ,καθώς και την υπεύθυνη  Εκπαίδευσης κ. Δρακάκη   για    εμπεριστατωμένη  ενημέρωση και την ξενάγηση  στους  χώρους  του Νοσοκομείου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΕΚ  «ΣΩΤΗΡΙΑ»

Στις 28-29/3/2023,  στο πλαίσιο της προώθησης  της πρόληψης  των εξαρτήσεων , πραγματοποιήθηκαν  ομιλίες στους Καταρτιζόμενους  και στο Εκπαιδευτικό  προσωπικό του  ΔΙΕΚ  από το  Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης   Παρέμβασης  ΚΕΘΕΑ, με  εισηγήτρια την κ.  Αισώπου Βέρα   στέλεχος  της Μονάδας Πρόληψης  και  Έγκαιρης  Παρέμβασης  ΠΗΓΑΣΟΣ –ΙΚΑΡΟΣ. Τους  ευχαριστούμε θερμά.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΤΗΛ/FAX: 210/7704748 

Email:diekgram@sotiria.gr

ΔΡΑΣΕΙΣ

 

 Στο πλαίσιο των δράσεων  του ΔΙΕΚ  «ΣΩΤΗΡΙΑ  » στις 21/12/2022, στο χώρο του ΔΙΕΚ,  πραγματοποιήθηκε  ενημέρωση των καταρτιζόμενων και εγγραφή νέων εθελοντών  μυελού των οστών από την  Κ. Παπαδοπούλου  Μαρία  Νοσηλεύτρια ΠΕ  στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Μυελού των Οστών   του Νοσοκομείου « ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

                                                                                 Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

 

                                                                         ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΥΡΝΕΤΑ

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
1Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ
ΘΩΡΑΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ»
Λ. Μεσογείων 152, 11527


ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΤΗΛ/FAX: 210/7704748
Email:diekgram@sotiria.gr

ΔΡΑΣΕΙΣ
Ενημέρωση και διεξαγωγή εθελοντικής αιμοδοσίας στο ΔΙΕΚ Γ.Ν.Ν.Θ.Α "Η
ΣΩΤΗΡΙΑ"
Το προσωπικό του τμήματος της αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ν.Θ.Α "Η ΣΩΤΗΡΙΑ" με
μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Διεύθυνσης του ΔΙΕΚ
προκειμένου να παρέχει ενημέρωση στους καταρτιζόμενους όλων των
τμημάτων της σχολής.
Η ευαισθητοποίηση των καταρτιζόμενων ήταν μεγάλη, με απόδειξη τη θετική
τους ανταπόκριση στην εθελοντική αιμοδοσία στην πράξη.
Ευχαριστούμε θερμά όλο το προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ν.Θ.Α
"Η ΣΩΤΗΡΙΑ" για την άρτια συνεργασία και υποστήριξη αλλά και τους
καταρτιζόμενους του ΔΙΕΚ για την επί του πρακτέου συμβολή τους.
Δώσε αίμα...Μοιράσου ζωή!
Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Τα
αποτελέσματα της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε
αντικαθίσταται.
Μόνο χαρίζεται.
Χ.Π.


 

Πληροφορίες Προγράμματος Σπουδών

Τίτλος Σπουδών : Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης και μετά την επιτυχή συμμετοχή των αποφοίτων στις εξετάσεις πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π λαμβάνουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Επιπέδου 5

Κόστος : Δωρεάν

Ωράριο : Πρωινό

Έναρξη : Οκτώβριος (Χειμερινό Εξάμηνο) ή Φεβρουάριος (Εαρινό Εξάμηνο)

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: Πρώτο 15νθήμερο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ (για το χειμερινό εξάμηνο) κάθε εκπαιδευτικού έτους και το δεύτερο 15νθήμερο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ (για το εαρινό εξάμηνο) και κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας.

Κατατάξεις : Οι απόφοιτοι της ειδικότητας Β. Νοσηλευτικής των ΕΠΑΛ ή ΤΕΛ ή ΕΠΛ ή ΤΕΕ- Β΄ Κύκλου Σπουδών έχουν δικαίωμα εγγραφής στο Γ΄ εξάμηνο (το 2ο πτυχίο μοριοδοτείται με 150 μόρια στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ)

Διάρκεια Σπουδών: 4 εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης (1200 ώρες) και 1 εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης (960 ώρες)

 • Κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο ΔΙΕΚ, οι καταρτιζόμενοι δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

Φορέας Πιστοποίησης: ΕΟΠΠΕΠ

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του Ι.Ε.Κ είναι η παροχή υπηρεσιών αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην ειδικότητα Βοηθών Νοσηλευτικής, οι οποίοι θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν γνώσεις και δεξιότητες για την παροχή υψηλού επιπέδου νοσηλευτικής φροντίδας.

Τομείς Απασχόλησης

Οι απόφοιτοι Βοηθοί Νοσηλευτικής μπορούν να εργαστούν σε ένα εύρος υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και να ασχοληθούν με πολλές δραστηριότητες τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, όπως:

 • Δημόσια Νοσοκομεία
 • Ιδιωτικά Νοσοκομεία και Κλινικές
 • Μαιευτήρια
 • Γηροκομεία
 • Ψυχιατρικές Δομές
 • Κέντρα Υγείας – ΤΟΜΥ
 • Ιατρεία ασφαλιστικών φορέων
 • Υπηρεσίες υγείας του Στρατού, της Αεροπορίας, του Ναυτικού
 • ΕΟΔΥ και άλλες Υγειονομικές Υπηρεσίες του δημοσίου

Ανθρώπινο Δυναμικό

Διευθύντρια: Κουρνέτα Βασιλική

Τηλέφωνο: 210 7763326

 

Καθηγητές:

Πιτσιάβα Ευλαμπία

Κροσάρη Ιουλία

Τηλέφωνο: 210 7763219, 2107763730

 

Υπεύθυνη Γραμματείας:

Σιαφάκα Μαρία

Τηλέφωνο: 2107704748